POP VERTONINGEN LTD VAN HICON 

 

De Oplossingen van de douanevertoning voor Merken in Detailhandels, Winkels of Toonzaal

Thuis
Producten
Over ons
Fabrieksreis
Kwaliteitscontrole
Contacteer ons
Vraag een offerte aan
Thuis Nieuws

Hoe te een betere het rekleverancier van de douanevertoning te zijn

Certifications
Van goede kwaliteit De Rekken van de tegelvertoning voor verkoop
Van goede kwaliteit De Rekken van de tegelvertoning voor verkoop
Customers Reviews
Wij hebben de steekproeftribunes vroeg deze week ontvangen. Alles kijkt zeer goed! Dank u voor uw hulp, dank voor al uw goede dienst en kwaliteit!

—— Baki

Zeer goed. Ontvangen de steekproef dankt u. De hoop u had een goed nieuw jaar.

—— Nigel

Het altijd het aardige werken met fabrikant die kwaliteitsproducten op tijd produceert. Dank opnieuw en gelukkig Chinees Nieuw Jaar.

—— Looier van Verenigde Staat

I goed - ontving de steekproef met dank. Het kijkt goed. Ik heb vergadering met onze klant deze week, en zal u onze definitieve orde kunnen geven.

—— Tom

Ik weet u op vakantie voor CNY bent maar ik dacht ik dit nu zou verzenden, kunt u bij uw terugkeer antwoorden. Wij hebben de steekproef vandaag ontvangen, is het fantastisch.

—— Rebecca

Waardeer elk van uw mededeling en inspanning. Het ernaar uitzien het rek te ontvangen.

—— David op 19 Mei 2016

Mijn medewerker assembleerde één vertoning en het kijkt zeer aardig. Alles is O.K. en ik hoop om een groot project nu te beëindigen. Dank

—— Gianluca

Ik ontving het enkel. Het kijkt groot!

—— Craig

De foto's kijken groot! Plsschip de beide steekproeven aan ons via Fedex-Prioriteit 's nachts.

—— Suzan

Dank u voor door het verzenden van dit. Het kijkt groot! Gelieve te gaan door en onze TNT-rekening te gebruiken om levering te schikken.

—— Katie

Hallo daar, nog omhoog ben ik, Lol. Zij kijken prachtig. Ik ben zeer gelukkig. Dit is mijn eerste kans om direct met Chinees bedrijf te werken.

—— Rekening op 26 Sep, 2016

Hallo Jessie, I goed - ontving pop. En goederen zo goed zoals ik dacht.

—— Tom op 11 Oktober

Hallo wordt de steekproef ontvangen, kijkt goed. Dank u!

—— Jaime op 15 November

Hallo Steven, ontving ik de acryl POP tribune. Het past zeer goed mijn nagellak. Waardeer al uw werk.

—— Albert op 24 November

De vertoningen kijkt zo goed! Wij zijn zeer gelukkig en wij kunnen niet wachten om het in echt te zien!! U deed een zeer goed werk! Dank u!

—— James op 25 Mei

De steekproef kijkt zeer aardig. U werkt zo snel. Ik houd van uw werk. Dank u!

—— Kelvin op 5 April

Vandaag terug kwam ik het bureau en zag de steekproef. Het kijkt werkelijk goed. De goede kwaliteit, grote baan u maakte.

—— Frank op 25 April

Hallo dankt Jessie, u voor de foto's. Het hout kijkt fantastisch en de tribunes bleken groot.

—— Steve op 18 Mei

Hallo Steven, denk ik zij fantastisch. Dank u voor het werken met ons om het juist te krijgen.

—— Tyson op Jun elfde

Ik ben online Chatten Nu
Bedrijf Nieuws
Hoe te een betere het rekleverancier van de douanevertoning te zijn

Vanochtend, onze afdelingschef een vergadering hield over hoe te om onze betere klanten te dienen en een betere het rekleverancier van de douanevertoning te zijn te bespreken.

 

Eerst, deelde de manager M. Huang terugkoppelt van klanten van deze maand.

 

5 klanten ontvingen de nieuwe steekproeven, en de klanten stelden in het ontwerp en de kwaliteit tevreden. Bijvoorbeeld, zei de Duitse klant Tyson ik ZIJ FANTASTISCH DENK. DANK U VOOR het WERKEN MET de V.S. om IT RECHT voor de tribune van de slotvertoning TE KRIJGEN die wij hebben bewerkt. Hij was blij om dit te horen en bevestigde dat wij zouden moeten houden.

 

Zoals voor de massaproduktie, hebben 16 klanten de goederen ontvangen die vroeg vorige maand verscheepten. De klant van Italië verzond ons beelden van het rek van de horlogevertoning gebruikend in hun opslag en winkelcomplex. De Amercian-klant James toonde ons de tegels op het vertoningsrek in hun toonzaal. Het amzaing. Één van de Amercian-klanten stuurde ons terugkoppelt dat één van 150 stukken houten basissen van de de vertoningstribunes van de 72 parenzonnebril werd beschadigd een weinig door wat reden, onze verkoop presentitive bevestigd dat wij één meer basis van de verzending van Jun dertigste als vervanging zullen voorzien. De klant was gelukkig voor het.

 

De manager gaat verder, hoe te aviod beschadigde goederen en dient beter de klant? Wij hadden onder het verkoop en klantenserviceteam bespreken.

 

Hier zijn de resultaten die wij hebben besloten:

 

1. Geduld en consistentie.

 

Elke klant is verschillend. Wij zouden verrassingen behandelen, de stemming van de klant moeten kunnen ontdekken en dienovereenkomstig aanpassen. Dit omvat ook een bereidheid te leren het verlenen van de goede dienst een ononderbroken leerproces is.


Duidelijke mededeling. Verzeker wij precies aan klanten vervoeren wat u bedoelt. Gebruik authentiek positieve taal, vrolijk verblijf geen kwestie wat en nooit een gesprek zonder het bevestigen beëindig de klant tevreden is.


Werk ethiek. De klanten waarderen rep dat door hun probleem aan zijn resolutie zal zien.


Kennis. Uiteindelijk vertrouwen onze klanten op ons voor hun kennis van ons product. Het verblijf informeerde genoeg om aan de meeste onderzoeken te antwoorden en het te weten waar te draaien als de vragen ook gedetailleerd of technisch worden.


2. Bekijk elke touchpoint

 

Besteed de meeste aandacht aan zeer belangrijke touchpoints, maar zorg ervoor wij een hoogtepunt - mening van de klantenervaring hebben.


3. Verbeter klanteninteractie


Actieve de praktijk zo luisterend onze klanten voelt gehoord. Verduidelijk en herformuleer wat de klanten om zeggen te verzekeren wij hen begrijpen. Empathize met en wijst op hun gevoel door dingen als te zeggen, „die u“ moeten verstoord hebben of „ik kan zien waarom u vindt.“ slighted


Laat fouten toe, zelfs als wij hen ontdekken alvorens uw klanten. Dit bouwt vertrouwen en herstelt vertrouwen. Het staat u toe ook om de aandacht van de klant opnieuw te concentreren en de kwestie op te lossen.


De opvolgende na een probleem wordt opgelost. Zorg ervoor de kwestie vast blijft en dat de klanten met de dienst werden tevredengesteld. Het verzenden van een e-mail, of zelfs koppelt onderzoek terug is een uitstekende manier om de klant te laten het weten wij is nog aan hun kant.

 

Ons team zal de klanten betere dienst verlenen. En wij zullen een betere het rekleverancier van de douanevertoning in China zijn.

 

  •  
Bartijd : 2017-06-21 09:00:33 >> Nieuwslijst
Contactgegevens
HICON POP DISPLAYS LTD

Contactpersoon: Ms. Jessie

Tel.: 86--13925765496

Fax: 86--769-82160483

Direct Stuur uw aanvraag naar ons (0 / 3000)